Ági és a Műhely

Mikor inkább sósat választanál

 

 

Ezt a receptet még anyukámtól kaptam. Azóta is rendszeresen elkészítem. Ami igaz az igaz, egy ideig kísérleteztem a só és a bors arányával, hogy ugyanazt az ízt kapjam, amit mikor anyukám készítette. A  sok sajt és az enyhén borsos tészta adja a különlegességét ennek a sajtos rúdnak.  Mi rendszeresen még forrón nekirontunk és csak esszük, amíg el nem fogy. .

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 150 g margarin
  • 1 tojássárgája
  • 20 g élesztő
  • 100 g reszelt sajt
  • kevés tej
  • só-bors ízlés szerint

Elkészítés: A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, a tojássárgájával, az élesztővel, és a sajttal. Kevés tejjel tésztát gyúrunk. Só-bors ízlés szerint. (Nálam egy teáskanál só). 1 óra pihenés után kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Tetejét megkenjük tojással, meghintjük sajttal és körülbelül 1,5 cm széles rudakat vágunk  derelyevágóval belőle. Forró sütőben szalmasárgára sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!