Ági és a Műhely

Erdei gyümölcsös cupcake/muffin tejszínes mascarpone krémmel

Az egyik legfinomabb, legpuhább muffin vagy cupcakenak is nevezhetjük, mert szerintem mind a két tulajdonság illik rá. A tésztája kevésbé édes, mégis könnyebb, levegősebb mint egy átlagos muffiné. Maga a tészta egy-két perc alatt elkészíthető és már mehet is a sütőbe. Nem telik bele 15-20 perc és már ki is vehetjük az illatozó süteményünket. Remélhetőleg marad idő a krém elkészítésére is mielőtt a család tagjai felfedeznék az újabb nassolni valót…

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 1 db tojás
  • 1 kis pohár joghurt
  • 0,7 dl olaj
  • 10 dkg cukor
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg fehér liszt
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 25 dkg fagyasztott  erdei gyümölcs

Hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 dkg vaj
  • csokireszelék

Elkészítés:

A tojást a cukorral kézi habverővel jól kikeverem, majd mehet bele a joghurt és az olaj. Ezt követi a kétféle liszt és a szódabikarbóna. Utoljára teszem hozzá az erdei gyümölcsöt, óvatosan,ez már csak kanállal keverem össze,  hogy minél kevésbé törjön meg.

A sütőt (légkeveréses) én 220 fokra előmelegítettem, majd kapszlikkal kibéleltem egy muffintepsit és 3/4-ig megtöltöttem a tésztával. Nekem 15-20 perc után már készen is voltak. 

A krémhez a mascarponét a porcukorral és a lágy vajjal kikevertem, majd a tejszín kemény habját beleforgattam.

Miután a sütemények kihűltek, az elkészített krémmel és a csokireszelékkel díszítettem a tetejüket.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!